Píchnutí uší v těhotenství

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda může být problémem píchnutí uší (respektive znovu propíchnutí uší, kde dírky z dětství už zarostly) ve třetím trimestru. Domnívám se, že ne, ale slyšela jsem, že mohou být někdy pícháním uší narušeny nervové dráhy apod. Vzhledem k diagnóze RS (dlouhodobě v remisi) jsem v tomto opatrnější. Velmi děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Určitě píchnutí uší nezpůsobí narušení nervové dráhy. Ale při každém takovém zákroku, i když je proveden zcela správně, je drobné riziko zánětlivé komplikace- hnisání v ráně. Toto se občas stává a pak se musí ušní lalůčky delší sobu ošetřovat. Riziko je velmi ale, ale existuje. Domnívám se, že by bylo vhodnější počkat na náušnice až po šestinedělí. Ať se Vám daří a vše probíhá hladce, s pozdravem MUDr. Pavel Strnad

MUDr. Pavel Strnad
MUDr. Pavel Strnad

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Ambulance ORL (ušní, nosní, krční), Ústecká poliklinika

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x