Piercing a těhotenství

Dobrý den, je to asi pět let co jsem si nechala píchnout piercing do pupku- poprvé neodborně,ale z důvodu nevzhlednosti...jsem asi dva dva měsíce po první aplikaci navštívila lékaře a ten mi aplikoval piercing podruhé.Ani po jedné aplikaci piercingu jsem neměla potíže...zahojil se,nehnisal.....ale asi po půl až roce od aplikace,jsem začala v oblasti pupku pocitovat pulzaci...nepříjemnou.Navštívila jsem lékaře...ten mi řekl,jen v rámci pohmatu...že došlo pravděpodobně k požkození nějaké cévky.Mám strach z disekující aorty.Pulzace se stále objevuje - někdy je cítit více,někdy méně.Před třemi týdny jsem prodělala zamlklé těhotenství a následně spontální potrat.(7tt).....cca tři dny před spontálním potratem jsem začala opět pocitovat opět výše popisovanou pulzaci a silné bodnutí v pupku - jako kdyby mi do pupku někdo vrazil silnou jehlu...pupek byl pak chvíli citlivý,během dne se to opakovalo asi třikrát.Mám strach jestli při aplikaci-neodborné-nedošlo k porušení nějakých cév či nervů,které zapříčinily potíže v těhotenství a následný potrat.Je to možné?Je můj strach oprávněný?V budoucnu bych děti mít chtěla....ale třaba je kvůli mé pitomosti (piercingu,jeho neodborné aplikace) nikdy nebudu moci mít.Děkuji za odpověď.Snad se dětí dočkám.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ady! Pravděpodobnost poškození Vaší plodnosti piercingem vidím jako zcela minimální. V úvahu by to připadalo, pokud by se piercing zanořoval nějak příliš hluboko do břišní stěny, o podobném případu ale ani nevím. Pokud byla poškozena cévka, je to cévka v podkoží. Aorta je tlustá roura umístěná na páteři zevnitř břicha a ta piercingem jistojistě postižena nebyla. Doporučuji dát pupíku pokoj a piercingy vytáhnout. Bolesti signalizují, že tělo s ním není spokojeno a i bez dalších kompikací by záněty mohly způsobit kosmetickou (a bolestivou) deformaci pupíku.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: