Piercing jazyka

Dobrýden, mám dotaz ohledně svého nového piercingu v jazyku. Je to asi tak 11 dní od propíchnutí, jazyk je nebolí, jeví se jako relativně zhojený. 2 dny po piercingu jsem dostala ATB na angínu, jazyk i tak po 4 dnech splasknul od prvotního napuchnutí, vše se jeví v pořádku. Trápí mě jen takový "val" u piercingu blíž ke špičce jazyku. Byla jsem na kontrole u dr. a prý je vše v pořádku a jedná se o nahromadění bílých krvinek, který masírováním zmizí. Kamarádka měla to stejné, jen ledovala a prý to zmizelo do dvou týdnů. Chci se optat na názor někoho dalšího. Když to nebudu masírovat (jazyk se masíruje špatně a je ot dost nepříjemné), zmizí to? Ono místo je citlivější na dotek i u jídla. Nemůže se rána masáží nějak zase otevřít? Pokud ano, od kdy doporučujete onu masáž postiženého místa + jak často po jak dlouhou dobu masírovat? Vím, že je to asi neobvyklý a možná trochu absurdní dotaz, ale přece jen s tímhle jsem nepočítala a zas nechci, aby se to nějak špatně zhojilo. Předem moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Maruško, domnívám se, že jazyk masírovat nemusíte, jedná se skutečně o běžnou reakci nahromadění bílých krvinek, vyplachujte si ústa několikrát denně ústní vodou a sledujte hojení jazyka, pokud se Vám jazyk bude zdát začervenalý, bolestivý, více oteklý, vyhledejte Vašeho praktického lékaře, jinak dejte hojení čas a nechte ho probíhat v klidu bez masírování, ledovat můžete. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: