Piercing - léky na ředění krve

Dobrý den, před půl rokem mi byla diagnostikována glomerulonefritida - autoimunitní. Chtěla jsem se zeptat, zda je v pořádku nechat si udělat piercing do jazyka? Beru totiž léky na ředění krve, respektive ANOPYRIN (50mg ráno a 50mg večer). Poté beru ještě SANDIMUN, FUROSEMID, ZOCOR, MONOPRIL,VIGANTOL, MILURIT a 2,5 mg PREDNISONU. Jsou u mě rizika piercingu stejná jako u zdravých lidí? Či jsou naopak vyšší? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Piercing nedoporučuji jednak pro riziko zvýšené krvácivosti (užívání Anopyrinu), jednak proto, že rána se bude následkem užívání imunosupresív (Sandimmun) déle hojit. Přítomnost cizího tělesa v dutině ústní při imunosupresi (potlačování imunity) zvyšuje riziko závažného zánětu. V dutině ústní se vyskytují bakterie, které jsou v tomto místě neškodné, ale při zavlečení do krevního oběhu mohou působit vážné zdravotní komplikace včetně fatálních.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: