Piercing v ušní chrupavce

Dobrý den, Asi před dvěma týdny jsem si nechal propíchnout ušní chrupavku kanylou. Desinfekce byla samozřejmě použita. Před pár dny jsem si vyměnil naušnici, nevím však z jakého kovu, a nevím zda se jedná o infekci. Ucho u chrupavky je zarudlé, a kolem dírky napuchlé. Ze zadní strany ucha u naušnice je bulka. Jedná se o přirozenou reakci těla? Mám si naušnici nechat nebo vyndat uplně a vyhledat lékaře?

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Lékaře byste měl rozhodně vyhledat, postižení chrupavky boltce mohou mít vážné následky. Otázka vynětí náušnice- záleží na tom, jak výrazný je otok kolem, tedy, zda odstraňování nebude pro Vás spojené s výrazným hmožděním postižené části ucha. Nejlépe by bylo navštívit co nejdříve ORL ambulanci / v nemocnici je pohotovostní služba/

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Piercing | Od: Omyl | 29.6.2014 13:21
Použij náušnici s titanu. Bez toho aby to někdo viděl ti nemůže nikdo řádně poradit. Šel bych za tvým piercerem, pokud to byl profesionál a ptal se jeho. články o podobných problémech nalezneš na http://www.anchor-piercing.cz/
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x