Pigmentová skvrna

Dobrý den, před měsícem se mi objevila na ruce malá skvrnka, podobná se mi objevila i na stehně. Po dvou týdnech se na ruce začala zvětšovat, dnes má růžovo-hnědý nádech. Nesvědí, není cítit na dotek. Chci se zeptat, zda byste dle obrázku byla schopná posoudit, zda je to závažné a zda je nutné dojít si na kožní. Děkuji D.

Odpověď odborníka:

Mohlo by jít např. o projev pityriasis rosea - to je nezávažné onemocnění pravděpodobně virového původu, které samo po několika týdnech odezní. Takže doporučuji ještě cca 14 dní počkat, jestli se neztratí samo.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: