Pigmentové névy

Dobrý den, prosím o radu, mám spoustu pih a mateřských znamének, jsem krátce po porodu, kdy mi jich zase pár přibilo,byla jsem u kožní lékařky, ale nemá dermatoskop, vyšetřuje pouze lupou a řekla bych dost ledabile, mám docela strach ze skvrny v obličeji, je to spíše plochá pugmentová skvrna,trochu se zvětšila, ale hlavně se její část, kterà byla trošku vystouplá odloupla,udělal se stroupek, který se zahojil, dle paní doktorky se nemusím bát,že to může být změnou hornonů, mám raději plašit aczajet k nějakému vzdálenějšímu lékaři, přiklàdám foto.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer Hanko, budete muset vyhledat jiného kožního lékaře s digitálním dermatoskopem a hlavně takového , který Vás "neodbyde". Pokud mu budete věřit , určitě se nemusí všechny projevy odstranit, znaménka se během života tvoří jen v dětství, pak je jejich vznik minimálně podezřelý , také ale nevím , zda to , co popisujete, jsou znaménka nebo jen pihy či sluneční skvrny , kdy jejich vznik závisí na hormonech , sluneční expozici atd... s pozdravem

MUDr. Silvie Rafčíková, MBA
MUDr. Silvie Rafčíková, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Centrum estetické medicíny

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: