Pigmentové skvrny při ha evellien

Dobrý den, prosím o radu. Dne 12.6. máme odlétat k moři a já jsem zjistila, že antikoncepce Evellien, kterou druhý měsíc užívám, má pravděpodobně souvislost s pigmentovými skvrnami, které se mi začaly tvořit. Jsem kojící matkou (dcera 22 měsíců) a pigmentové skvrny se mi poprvé objevily v těhotenství, pak zmizely. Nechci se od moře vrátit ještě více flekatá, zároveň bych u moře nerada menstruovala. Za jak dlouho po vysazení mohu menstruovat? Nyní jsem měla menstruaci hodně nepravidelnou, klidně co 60-70 dnů. Co mi poradíte, brát antikoncepci dále nebo vysadit? Mazání se ochranným faktorem SPF 50 beru jako samozřejmost, také mám bělící krém na pigmentové skvrny (ISIS NEOTONE RADIANCE SPF50). Jak se chránit před otěhotněním bez HA samozřejmě vím;-) Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Protože se jedná o čistě gestagenní antikoncepci ojediněle se může vyskytnout chloazma, zvláště u žen s údajem o chloasma gravidarum, pokud plně kojíte menses by se neměla dostavit, pokud by se pigmentace objevily raději bych antikoncepci vysadil příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Schizofrenie
Články: Schizofrenie
Schizofrenie, doslovně...
Nemoc duše? Jen o tom schizofrenie není
Články: Nemoc duše? Jen o tom schizofrenie není
Schizofrenie hluboce...
S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
Články: S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
V minulém článku jsme se...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Rakovina ledvin: tichý nepřítel
Články: Rakovina ledvin: tichý nepřítel
Téměř všechny nádory tohoto...
Cukrovka může zapříčinit oční komplikace
Články: Cukrovka může zapříčinit oční komplikace
Pokud trpíte cukrovkou...
Léčba nádoru prostaty mívá nechtěné dopady. Lze je dostat pod kontrolu?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Články: Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Bolí vás často břicho a na...
Zánět zvukovodu
Články: Zánět zvukovodu
Zánět zvukovodu, otitis...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: