Pigmentový névus

Dobrý den, již asi 3 týdny jsem měl jakési znaménko, v jehož okolí to skoro pořád svědilo. Dva kožní lékaři se vyjádřili, že tam nic nevidí, přesto by pokud to do 14 dnů nepřejde, měl člověk si ho nechat vyříznout a na histologii. Chci se zeptat, jak velké je nějaké velké nebezpečí z tohoto v případě, že to svědí pořád i po vyříznutí, to mám již hotové, a diagnóza je: susp. naevus pigm. D22.9

Odpověď odborníka:

Vážený pane Luboši, obyčejný pigmentový névus nepředstavuje žádné riziko. Jiné pigmentované útvary se mohou lišit z hlediska dalšího vývoje v závislosti na jejich původu. Doporučuji Vám domluvit se na dalším postupu ve specializované ambulanci pro pigmentové névy nebo melanom. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: