Piha

Dobrý den,moc prosím o radu,naše 4letá dcera se narodila s pihou na levém předloktí o velikosti 4x1,5 cm.Jedná se o normální pihu,která se nijak nemění, tvar zůstává a velikostně je také stejná a nijak nám nevadí.V porodnici jsem se ptala na odstranění v tomto případě až zhruba ve 12 letech nám bylo řečeno.Našim pediatrem jsem dostali doporučení na kožní odd, kam jsme pravidelně 2x do roka docházeli na zkontrolování paní doktorka vždy pečlivě prohlídka a zkonstatovala, že se jedná o normální pihu,která prostě je a že by se eventuálně mohla odstranit kolem 12 roku věku přesně jak nám bylo řečeno v porodnici.Jenže nám p.MUDr.z kožního odd.,odešla do důchodu,a šli jsme opět na kontrolu (z mojí iniciativy)k nové paní doktorce na kožní odd.po zkouknutí okem nám bylo řečeno,že piha měla být odstraněna do 6 týdne věku dítěte,a že teda odstranění nyní že je kůže forebná a odstranění ano,které by se dělo pod celkovou narkozou!Jinak ve starším věku lokálně.Tak jsem pěkně zmatená,vícero lékařů včetně našeho pediatra má názor nechat do 12 let až tato paní doktorka měla tento názor. Prosím poraďte mi jsem z toho docela zmatená od malinka chodím na kontroly, kde mi vždy bylo řečeno do 12 let čas.A ted tedy nevím odstranit neodstranit a pokud ano jakým způsobem navrhujete. Přikládám i foto pihy, snad bude alespoň trochu žřetelná.Velice děkuji za odpoveď a přeji hezký ikdyž prazivý den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Hanko! Velmi se omlouvám, ale na dálku rozhodně nemohu "rozetnout" toto lékařské dilema. Doporučuji konzultaci (tzv. second opinion) na vyšším pravošti dermatologie, v krajské nebo i fakultní nemocnici. Názory a léčebné postupy se mění časem i místem...

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: