Piha odstraněná laserem

byla jsem u kožní u nás ve městě a na moji pihu či znaménko co jsem si nechala laserem odstranit neřekla nic že by se ji nelíbilo či tak ale na histologii posláno nebylo, protože mi to udělali laserem, bohužel stále tam mám hrbolek a určitě mě to bude opět laserem vypalovat a tak se chci zeptat jestli se mi nemůže nic stát, když se to dělá tolikrát a jak se pozná špatná piha, když se mi furt dělají nové tak bych se musela nechat rozřezat celá jeden doktor mi řekl že tam kde není piha a je vyříznutá už nemůže být rakovina je to pravda díky moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Pokud by znaménko "nevypadalo dobře" , určitě by vám ho dermatolog laserem neodstranil a doporučil by vyříznutí. Pokud se znaménko vyřízne, v tomto místě se již rakovina nemůže objevit. Po laserovém odstranění může zbytek znaménka dorůstat, ale také může jít o vystouplou jizvu po zákroku, opakované ošetření je možné.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: