Piha po odstranění znaménka

Dobrý den, před 3 lety mi bylo odstraněno znaménko (viz. foto) - bylo vystouplé a uprostřed mělo tmavší tečku, nebolelo, ale kvůli dráždění při česání jsem ho chtěla odstranit. Chirurg měl napsáno operativně, ale nevím proč, odstranil znaménko laserem, tedy bez histologie. Nyní se mi na místě původního znaménka udělala tmavá piha (jakoby ta, co byla dříve uprostřed). Začínám se bát, zda znaménko nebylo melanom. Je to možné? Co by se dělo, kdyby se odstranilo zhoubné znamínko laserem? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučoval bych znovu kontrolu u kožního lékaře. Pokud se zhoubné znaménko odstraní pomocí laseru, nemusí se odstranit zcela a může začít dále růst. Hezký den.

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: