Pihy a ipl

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda ošetření IPL (epilace) je nějak ohrožující z hlediska rakoviny kůže. Může toto světlo rakovinu způsobit? Bojím se ošetření podstoupit, protože mám na těle hodně znamének a nerada bych měla rakovinu. Mockrát děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

pokud by bylo IPL použito v místě rizikových znamének, nebylo by to příliš vhodné. taková znaménka by se měla před depilací odstranit. Jinak riziko rakoviny nehrozí.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: