Pihy odstranění a význam histologického posudku

Dobrý den, měla jsem pod nosem dvě pihy, nechala jsem si je leaserem odstranit už tam jsem byla třikrát, stále to ale není plně odstraněné, chtěla jsem se zeptat jestli to není nebezpečné si to nechávat stále laeserem odstranovat tolikrát a aby z toho nebyla rakovina- trochu mě to svědí to místo po pize a je tam trochu hrbolek ještě mě určitě budou laeserovat , a můj druhý dotaz nechala jsem si vyříznout pihu a přišel mi výsledek histologie a plně mu nerozumím je tam v kožní excisi je zastižen pigmentový névus s převahou junkční komponenty a se známkami mírné, dysplasie afekce je v tomto odběru zastižena celá díky moc za odpověď Martina

Odpověď odborníka:

Podle histologie tedy nešlo o pihu, ale o mateřské znaménko, které by se nemělo laserem odstraňovat, ne vždy se odhadne hloubka zákroku, o čemž svědčí zbytková hyperpigmentace. Junkční pigmentové névy i po odstranění je vhodné sledovat.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: