Pindík

Je mi 10 let myslím si že můj pindík je moc malý má asi 4cm a když stojí tak asi 7cm není to málo? A taky když si skouším stáhnout tu kůžičku tak mi kousíček takové kůžičky v tom brání a kluci říkají že ta kůžičky která je kolem toho fialového má jít stáhnout celá prosím poraďte mi jsem zoufalí a bojím se to říct rodičům.Mám jim to říct nebo ne?Odpovíte mi na mé dotazy prosím předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Rozhodně nedej na rady kluků, to co ti říkají je nesmysl. 4 cm je úplně normální. Vývoj u chlapců je různý, u někoho začíná růst dříve, v 10 či 11 letech, u některých chlapců až později, v 14 až 15 letech. V 16 letech se vše srovná a rozdíly u chlapců jsou minimální. Rovněž i kůžička doroste a vše bude jak má být. Rozhodně násilím kůžičku nepřetahuj, mohla by tam vzniknout trhlinka a následná jizva. Pokud dosud normálně rosteš, tak není potřeba mít obavy. Drobnější kluci dorostou později. Buď v klidu, jsi úplně v pořádku.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: