Piracetam

Dobrý den paní doktorko, za necelé tři týdny mám státnice a jsem docela roztržitá a nesoustředěná. V lékárně mi bylo porazeno, at užívám po dobu učení piracetam v dávce 2 x 1200 denně. Chci se proto zeptat, zda je to v mém případě vhodné užívat a zda to má nějaké vedlejší účinky. Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Piracetam "zvyšuje" činnost mozku, při učení může pomoci, ale nutno dodat, že častým nežádoucím účinkem je nespavost, nervozita, roztěkanost a nesoustředěnost, takže je na zvážení co upřednostnit.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: