Pískání či šumění v uších

Dobrý den, mám dotaz, může mít souvislost pískání či šumění v uších souvislost s tím, že poslouchám alespoň jednou denně hudbu ve sluchu?átkách cca 2-3 hodiny? Mám tento problém s pískáním či šuměním jen krátce ( nejdéle 2 měsíce) a objevuje se především před spaním a po poslechu hudby. Není to nijak intenzivní pískot, či šumění, ale před spánkem je to nepříjemné. Mám si s tímto zajít k lékaři ? Jedná se o vážné poškození sluchu?

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Aleno, za daných okolností je bližší posouzení Vašeho sluchu při ORL vyšetření jistě vhodné, problém může souviset s poškozením sluchu hlukem. 2-3 hodiny hudby ze sluchátek je jistě pro ucho nadměrná zátěž.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: