Pískání, hučení v uchu po nachlazení

Dobrý den, je to asi týden, co jsem byla nachlazená (rýma, kašel, bolest v krku). V sobotu jsem byla v parní sauně (nachlazení už nebylo tak hrozné), poté mě trochu ofouklo (jen přechod k autu) jakmile jsem dorazila domů měla jsem zalehlé levé ucho (myslím, že mi tam nafoukalo), trochu pobolívalo. Teď už ho zalehlé nemám, ale v pondělí mi v něm začalo hučet/pískat, když polknu tak to v něm jakoby mlaskne, ráno mě pobolívá v krku, ale jinak si přijdu už zdravá. Byla jsem u praktické lékařky, ta mi napsala betaserc (prý to mám od stresu a nesouvisí to s nachlazením) - což si nemyslím, poté jsem šla na ORL, prý je vše v pořádku jen, když se mi podívala do krku a do nosu, tak jsem prý zahleněná a problém bude uvnitř s Eustachovou trubicí kvůli tomu nachlazení. Napsala mi Mommox sprej a Xyzal. Může mi pomoci, když budu brát tyto léky dohromady, nebo ten betaserc používat nemám? Myslíte si, že to vše souvisí se vším? Celkem si vyčítám, že jsem šla do té sauny, nemohlo to způsobit, že mi rýma zalehla v uchu? Myslíte, že by mi mohli pomoci ušní svíce, nebo cokoliv jiného co se dá volně koupit a nevíte jak dlouho může trvat než se to dá do pořádku? (modlím se, aby se to vůbec dalo do pořádku) Mám problémy se spaním, a tohle ty problémy ještě zvyšuje... Děkuji Vám moc za odpověď, hezký den. Lucie M.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Lucie, nejspíše se jedná o zánět středního ucha. Doporučuji Vám nezkoušet zavádět cizí předměty do zevního zvukovodu a dodržet postup navržený ORL specialistou. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: