Pískání v uchu

Dobrý den, již třetí týden mám zalehlé ucho. Byla jsem na ORL a doktor mi propíchl bubínek a vysál tekutinu, mám prý oteklou Eustachovu trubici. Následně budu podstupovat profuky uší. Pokud se nám nepovede rozchodit trubici, bude mi operativně vsazena ventilační trubička. Mám ale problém, strašně mi píská v uchu a už ani nemohu spát. Na pohotovosti mi řekli, že je to normální a že si mám vzít paralen nebo ibalgin a kapat si kapky, např. nasivin - aby mi splaskla sliznice. Chtěla bych se zeptat, jestli je to správně a jestli je to pískání opravdu normální?? Popřípadě, jak pískání zmírnit?? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, slečno Marcelo. Pískání samozřejmě "normální" není, souvisí s aktuálně řešeným ušním problémem (i když jeho příčin může být řada a nemusí být dáno samotnou dysfunkcí Eustachovy trubice). Rada z pohotovosti byla celkem adekvátní, další úlevu (od zalehnutí i pískání) by měla přinést plánovaná léčba na ORL, tak jak jí popisujete.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Články: Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Bolest v zádech nebo boku...
Kdy se pacient s Bechtěrevovou chorobou může těšit do lázní?
Vyšetření osteoporózy
Články: Vyšetření osteoporózy
Cílem vyšetřovacích metod u...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bolesti hlavy
Články: Bolesti hlavy
Bolesti hlavy rozhodně...
S odhalením příčiny dýchacích potíží pomůže alergolog i plicní lékař
Probiotika chrání kojence před atopickým ekzémem
Články: Probiotika chrání kojence před atopickým ekzémem
Kojící matky mohou významně...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: