Pískot v krku

Dobrý den, po poslední chřipce, z které jsem se snažil poctivě vyléčit, jsem po nějaké době u sebe zpozoroval pískot v krku při výdechu. Na internetu jsem se dočetl, že to bývá příznak astmatu, ale já nemám pocit, že bych trpěl nějakou dušností, ke kašli mě to také nenutí. Jediný problém je, že mývám pocit hlenu a knedlíku v krku. Zároveň mi nedávno při odběrech krve a následném ultrazvuku štítné žlázy zjistili lehce zvýšenou hodnotu TSH, ale vzhledem k tomu, že mám zároveň poslední dobou problémy s arytmií, lékaři se rozhodli štítnou žlázu prozatím jenom hlídat, protože léčba snížené funkce štítné žlázy by mohla mít negativní vliv na léčbu arytmie. Z toho usuzuji, že moje problémy se štítnou žlázou nejsou nějak vážné, ale i tak bych se Vás chtěl zeptat, jestli pískot v krku může být způsobený i štítnou žlázou, nebo jestli se jedná o neúplné vyléčení mého nachlazení. Děkuji za odpověď. S pozdravem, Petr

Odpověď odborníka:

Vážený pane Petře, mohlo by se jednat o různé příčiny pískotu. Doporučuji Vám domluvit se s endokrinologem na vyšetření velikosti štítné žlázy pomocí ultrazvuku nebo MR, a doplnit alergologické nebo pneumologické vyšetření včetně spirometrie. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: