Píštěl

Chtel sem zeptat mam hemeroidy doktor z hemooclinig mi rekl ze mam pistel a nemohl me poradne prohlidnout a rekl mi jedine narkozu da se to vylecit nal jinak nez operativne a jestli to boli po operaci beru detralex a mast proktis m dekuji

Odpověď odborníka:

Aby se dala píštěl vyléčit bez operace, tj. konzervativně, je potřeba, aby byla jednak malá, jednak bez infekce a jednak lékař přesně věděl, kde je, tzn. kde probíhá a jak je veliká. Bez narkozy vám v konečníku píštěl lékař není schopen vyšetřit, neboť byste se bránil - bolelo by vás to. Navíc v konečníku těžko udržíte píštěl tak, aby byla čistá (tj. nešla tam stolice, to byste nesměl jíst a chodit na záchod). Z výše uvedeného vyplývá, že váš lékař má pravdu a bez narkozy to nepůjde. Bolest po operaci není nijak výrazná, navíc existují léky. Spíš než o bolesti se dá hovořit o poruše komfortu, pociťujete tlak, nemůže jíst co chcete, nemůže si několik dní sednout, nemůžete se koupat (jen sprchovat) atd. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: