Píštěl

Dobrý den, mého otce léčili 3týdny na zánět tlustého střeva. Po odebrání moči zjistili, že je má v moči stolici. Díky dalším vyšetřením to teď vypadá, že existuje nějaké propojení mezi tlustým střevem a močovou trřubicí. Mluví i o zánětu velkém 3-4cm v prostoru mezi střevem a moč.měchýřem. Jak vážné je toto onemocnění a je případná operace náročná. A může mít nějaké následky? Děkuji mnohokrát za brzkou odpověď. S pozdravem Jana F.

Odpověď odborníka:

Pravděpodobně jako následek zánětu či jiného procesu ve stěně střeva došlo k proděravění a následnému zánětu okolních tkání a k přestupu zánětu až do stěny močového měchýře. Chirurgická léčba a léčba zánětu v dutině břišní není úplná banalita, ale pokud není zánět rozsáhlý, nemělo by to být spojeno se závažnými komplikacemi. Další věc ale je, že by se měla řešit a ev. léčit příčina této perforace.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: