Píštěl

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Můj syn se narodil s malou dutinkou nad konečníkem /má nad zadečkem ještě jednu dírku/. Nikdy mu z toho nic neteklo /naše paní doktorka říkala, že to nic není a když byl mimino vatičkou do uší zkoušela zda je ta dutina uzavřená, prý ano/. Teď je mu osm let a všimla jsem si, že když se předkloní tak mu něco ze vnitř /jakoby mu rostl ocas/ tvrdého tlačí na tu dutinu. Nic ho nebolí nic mu z té dutiny neteče. Mám s tím začít něco dělat nebo to mám nechat být. Je to něco nebezpečného? Bojí se doktorů a vzhledem k tomu, že máme problém s nedoslýchavostí a řešíme uši /půjde asi na gromety/ nemůžu o dalším lékaři zatím ani mluvit. Občas má zarudlé oči /tedy bělmo je červené/ má to s píštělí také nějakou souvislost? Alergii žádnou nemá. Děkuji za Odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nález v oblasti konečníku rozhodně nesouvisí se zarudlým bělmem. Může jít o pilonidální nekomplikovanou píštělku a pokud Vašemu synovi nedělá obtíže 8 let a nemění se, klidně můžete vyšetření odložit.

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: