Píštěl - hojení po operaci

Pane doktore, včera jsem Vám pokládala dotaz ohledně serozní sekrece po operaci píštěle. Doplňuji, že jsem podstoupila totální excizi po předchozí fistulografii, rána mi byla zašitá po vrstvách. Předpokládám tedy, že už bych tam mít žádnou píštěl neměla. Je možné dál něco pro zahojení dělat? Např. sedací koupele v heřmánku, hemagel?

Odpověď odborníka:

Jistě koupele a zvýšená hygiena oblasti konečníku je nezbytná. Je ale třeba opakovaná vyšetření při potížích, absces nebo píštěl se samozřejmě může i mkdyž vzácně opakovat. Tato intimní krajina vyžaduje i miniciosní trpělivost

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: