Píštěl na kostrči

Měla bych jeden dotaz. Je mi 29 let, asi před 8 lety se mi na kostrči udělalo „dvojče“ (můj otec to měl taky již několikrát), poslali mě na chirurgii, kde mi to rozřízli (ambulantně) a od té doby mám vždy 1x za cca 3 měsíce problém s tím, že např. déle sedím nebo dělám leh sedy a hned druhý den se mi na kostrči udělá boulička, a když ji zmačknu, tak mi až několik cm pod ní vytejká hnis (od shora dolů mám „jizvu“)… Za cca 3-4 dny je to zase v pořádku. Jelikož jsem na netu četla, že se to lidem opakovaně vrací, i když jdou na celkové odstranění, rozhodla jsem se nejít (i z důvodu, že se za to neuvěřitelně stydím) a už jsem si zvykla, že prostě jednou za čas mám 3-4 dny tyto problémy (dá se to přežít). Nicméně mě napadlo, zdali si tím nějak neškodím? Jsem hodně často nemocná (chřipky, angíny – mám jít na vyndání krčních mandlí), mám strašně oslabenou imunitu a rádi bychom se s přítelem snažili i miminko. Nemá to nějaký vliv na plodnost, těhotenství, vývoj dítěte? Děkuji Vám velice za odpověď, Lenka

Odpověď odborníka:

Lenko
Samotný sinus polonidalis vliv na těhotenství ani na plodnost nemá. Nepříjemné ale může být to, pokud by se vyskytly komplikace v průběhu těhoteství.
Vzhledem k opakování vašich obtíží, které jsou velmi časté, bych ještě jednou zvážil operativní řešení. Není se vůbec za co stydět a chirurgové jsou profesionálové, kteří už toto onemocnění viděli u žen mnohokrát.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: