Píštěle

Před 5 lety jsem měl po operaci ložiska hnisu- poblíž análu píštěl.Ta byla pomocí ligatury zhojena.Nic příjemného,ale dobrý.Letos v srpnu se mi znovu vytvořilo ložisko hnisu.Operativně bylo odstraněno.Na doporučení chirurgie jsem podstoupil vyšetření MR.Byly zjištěny 2 píštěle vlevo i vpravo od řit.otvoru.1.11.11 byly obě vyčištěny a staženy ligaturou.Každý týden jsou obě dotahovány.Proti minulé zkušenosti daleko bolestivější.4-5 dní trvá bolest,kdy se špatně chodí,leží.Sedět skoro vůbec.Spím jen v jedné poloze,bolest mě budí po 1.5-2 hodinách.To vše již 5 neděl.Zobu prášky proti bolesti a už se bojím,abych to nepřehnal.Nemůžu se zbavit dojmu,že když se stále tvoří sekret s hnisem a ligatury to vše uzavřou,že to není dobře.Źadná antibiotika jsem nedostlal.Tělo si s tím poradí samo?Jak dlouho to ještě může trvat? Děkuji

Odpověď odborníka:

Tento operační postup se mi jeví jako velmi výhodný s provedením léčení tak, aby výsledek byl trvalý. Chce to jistou trpšlivost, stav by se do 3 měsíců od operace měl kompletně upravit. Zpočátku péče o netuhou stolici a úzkostlivá konečníková hygiena. Kontroly na chirurgickém pracovišti

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: