Pitný režim

  • Dotaz od: Štěpánka
  • Publikováno: 26.1.2012
  • uLékaře.cz

Dobrý den, chtěla bych se zeptat za mého přítele. Je mu 28let, byl to silný kuřák, pořídil si el. cigaretu, ale od té doby vypije denně tak 6litrů vody, k tomu litr kávy. Myslíte, že to má nějaký vliv? Řekla bych, že je to celkem zátěž na ledviny, vím, že by si měl dojít na vyšetření kvůli diabetu nebo žíznivce, ale k tomu ho nedonutím. Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Vaše otázka má v sobě myslím zahrnuto mnohem více "problémů",než se zdá.Máte obavy o stav svého přítele-ale on sám obtíže neshledává?Měl by dojít k lékaři,ale nelze jej donutit..Nechci odmítat odpověď na otázku příjmu tekutin,ale vlastně ani na tu nelze jednoznačně zareagovat.Neznáme celkový zdravotní stav Vašeho přítele,proto nelze posoudit,co pro něj tekutinová nálož znamená..ale -pokud nechce spolupracovat s lékaři,jaký má význam jejich názor?Váš přítel je jistě svéprávný dospělý člověk.Je vynikající,že se rozhodl zbavit kuřáckého návyku-zřejmě tedy o svém zdraví přece jen tochu přemýšlí.Proč není možné,aby sám vyhledal lékaře a zkonsultoval s ním svou potřebu zvýšeného příjmu tekutin?Vy jste dle všeho nesmírně obětavá bytost,ale nemůžete jednat za svého přítele,alespoň ne v oblasti zdraví.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: