Pityriasis alba

Dobrý den, byla mi diagnostikována pityriasis alba na horních končetinách. Jak moc vážná je to nemoc? Mohu v létě chodit na sluníčko nebo je riziko vzniku rakoviny moc velké? Pochopila jsem, že jde o problém s melanocyty, které kůži před UV zářením chrání. Nevím, co si počít. Nechci trávit léto zavřená doma. Děkuji za odpověď Andrea

Odpověď odborníka:

Pityriasis alba je vpodstatě určitá forma atopie, je třeba kůži chránit vyšším UV faktorem, ale rakoviny se určitě bát nemusíte.Na sluníčko klidně choďte.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: