Pityriasis rosea

Dobry den,chtěla bych se poradit ohledně této nemoci - byla mi diagnostikována před dvěma týdny.Dostala jsem mast s kortikoidy, dehtovy pudr a antihistaminika. Vyrážka se však neustále rozrůstá-je po celém těle,i na obličeji a ve vlasech.K tomu občas zvýšená teplota,zvětšené a bolestivé týlní uzliny.Je tento průběh normální u Pityriasis? děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

U pityriasy je běžné, že onemocnění trvá řadu týdnů, výjimečně až 3 měsíce. Postihuje většinou trup, paže a stehna. Ustoupí i bez terapie. Váš průbeh normální není, navštivte znovu kožního lékaře. Mohlo by jít o zcela jiné onemocnění (infekční).

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: