Pityriasis rozea gilbert

Dobrý den dnes jsem byla u své kožní lékařky, která mi pověděla, že mám nákazu pityriasis rozea gilbert řekla mi ať s tím nic nedělám, že fleky z těla časem sami zmizí. Jenže já mám koupený pobyt za 14 dní k vánocům do wellness a nechci chodit v plavkách takhle otečkovaná. Není prosím na to nějaký krém nebo něco co by urychlilo hojení nebo ztrátu fleků z těla? Děkuji moc za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při tomto onemocnění projevy opravdu mizí často sami, můžete aplikovat např. tekutý pudr, pro urychlení se aplikují krémy s kortikosteroidy, ale ty bohužel nekoupíte bez lékařského předpisu. Většina projevů mizí do 2-3 týdnů, ale záleží na tom kolik toho máte a zda se tvoří stále nové. Na pobyt můžete, není to infekční, ale chápu Vaše obavy, LRJ

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x