Pityriasis versicolor v těhotenství

Dobrý den, prosím o informaci, jaký lék můžu užívat k léčbě pityriasis versicolor v těhotenství. Před otěhotněním jsem používala Pevaryl a později krém Canesten. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vždy je nutné zvážit poměr riziko/ přínos. Rozhodně bych Vám nedoporučoval žádný přípravek v I. trimestru. Vzhledem k tomu, že onemocnění je zcela neškodné, tak bych se přikláněl k ponechání případné léčby až po ukončení kojení i vzhledem k tomu, že se přípravky musí aplikovat na větší plochu a je větší pravděpodobnost vstřebání. Pokud byste přesto chtěla tuto "kvasinkovou infekci" léčit, pak bych Vám doporučil konzultovat lékaře-genetika ohledně volby co nejbezpečnější léčby. V léčbě je kromě zmíněných použít např. volně prodejný Mediket Versi,léčebný šampon určený speciálně k léčbě tohoto onemocnění.Informace k použití v graviditě se mi ale nepovedlo dohledat.

MUDr. Jaroslav Urbánek
MUDr. Jaroslav Urbánek

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: soukromá kožní ambulance, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: