Placenta na ps 25mm přes pliku od vnitřní branky

Dobrý den, ve 22 týdnu těhotenství jsem absolvovala tzv. 2. velký screening. Lékař měl velmi na pilno (plná čekárna), vyšetření bylo rychlé a bohužel tak nebyl čas si pohovořit-dostala jsem jen zprávu pro svého gynekologa. Současné těhotenství je po předchozím zamlklém potratu v 10tt, do nynějška jsem nepociťovala žádné problémy,těhotenství není vedeno jako rizikové - ve zprávě ze screeningu však stojí diagnóza Z358 (Dohl.n.jin.vys.rizik.těhot) a dále "Placenta na PS přes pliku 25mm od vnitřní branky". Přiznám, že nevím, co to znamená a zda by právě toto nemohlo být důvodem diagnózy Z358 a mám nyní strach, zda mohu nadále např. cvičit apod., nebo se nějak více šetřit. Ke svému lékaři jsem objednána až za 14 dní, proto se bojím, abych do té doby něco nezanedbala a o miminko jsme opět nepřišli.. Děkuji Vám za každou informaci. Magdalena

Odpověď odborníka:

Je tím řečeno , že placenta je 2,5 cm od vnitřní branky.což znamená, že budete sledována zda placenta se v průběhu gravidity nedostane k vnitřní brance a také vzhledem k vaší předchozí anamnéze, s fyzicky náročným cvičením bych byl opetrný. Diagnóza Z358: Dohled nad jinými vysoce rizikovými těhotenstvím iPříjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: