Plané neštovice

Dobrý den, syn (2r) přišel minulý týden do kontaktu s dítětem, kterému se den poté vysypaly neštovice. Že je syn bude mít, s tím jsem smířená, jde tu spíše o mě. Jsem totiž v 35tt, plané neštovice jsem měla jako dítě. Hrozí něco miminku? Děkuji, hezký den Míša

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste neštovice prodělala, pak miminku žádné nebezpečí nehrozí.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Plané neštovice | Od: Lucie | 7.8.2015 20:00
Dobrý den,mám dva dotazy: 1)Dnes jsme byly v
kontaktu s holčičkou,která prodělala neštovice,je
asi 16 dní po prvním osypání,kamarádka tvrdí,že
doktorka jim řekla,že už může do kolektivu,že už
není infekční,ale všude píšou tu inkubační dobu
jinou.Holčička má ještě pár stroupků.Ptám se
proto,protože dcera trpí Ulcerózní kolitídou,tak
má oslabenou imunitu jestli jí něco hrozí a já
mám pro jistotu vyhledat lékaře.
2)Jsem těhotná 32+3 TT a neštovice jsem
neměla,tak jestly hrozí něco miminku a zda se
dát zjistit např. z krve zda jsem se nakazila.

Děkuji za odpověď Lucie
reagovat
re:Plané neštovice | Od: uLékaře.cz | 10.8.2015 09:45
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: