Plané neštovice

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na očkování proti plan.neštovicím.Má doktorka mi očkování pro dceru(13 měs.) doporučuje a spojit to ve vakcíně Priorix -Tetra,doktorka kamarádky naopak tvrdí, že by si děti měly nemocí projít.Nevím,zda mám děti nechat očkovat (u syna -4roky by byla zřejmě vakcína Varilrix). Není to pro tělo zátěž,když se naočkuje vakcína proti 4 nemocem a nemělo by opravdu si dítě projít touto nemocí?Četla jsem,že je dítě chráněno 10 let proti pl.neštovicím, ale co potom? Pak musí být znova očkováno?Prosím o Váš pohled na tuto záležitost. Děti mám očkované zatím dle očk.kalendáře,jen jsou ještě na žloutenku A.Není to otázka peněz,ale nechtěla bych, aby děti byly až moc "přeočkované". Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Heleno, rozhodnutí je samozřejmě na Vás. Každé očkování znamená zátěž, ale ta je určitě menší než zátěž vyvolaná samotným onemocněním. Při rozhodování vemte v potaz, že plané neštovice nemusejí znamenat jen pár pupínků a teplotu. Může dojít i k zánětu mozkových blan nebo přímo v mozku (meningitida). Dítě je pak nutné hospitalizovat. Uváděná doba 10 let je minimálně 10 let. Je to pouze doba, po kterou byl zatím účinek vysledován (vakcína je na trhu krátce, delší zkušenosti nejsou), ale lze předpokládat, že imunita bude po vakcinaci dlouhodobá.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x