Plané neštovice v dospělosti

Dobrý den, je mi 23 let a již 10 dní jsem doma s planými neštovicemi. Myslím,že se hojí dobře,stroupky mi už pomalu opadávají. Ze začátku jsem brala prášky Herpesin 400. Asi 2. den nemoci jsem si zapálila cigaretu. Teď si dám tak 2-3 denně. Chtěla bych se zeptat, jestli mi hrozí kvůli kouření nějaké obtíže. Moc děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den,jste statečná a nyní asi i příliš přísná sama k sobě.Virus planých neštovic se v organismu chová jako správný intracelulární parazit.Po vstupním období kontaktu s člověkem/může být provázeno katarálními příznaky-tedy probíhat jako "nemoc z nachlazení/ se rozšíří k cílovým buňkám,což vede k Vámi prožívané manifestaci kožní.U virů vlastně nemáme příliš mnoho léčebných možností/Herpesin může při včasném nasazení mírnit průběh/,"léčba" je vlastně jen o omezení příznaků a nepříjemností,péče o kůži v jednotlivých stádiích vývoje nemoci/zarudnutí,puchýřky,zasychající a přecházející ve stroupky,odloupání a obnova kožního povrchu../,organismus musí zvládnout infekci činností imunitního systému.Jistě je tedy výhodné,když pacient není oslabován jinými vlivy.Kouření je zcela nespecifický faktor,imunitu jistě snižuje/ale to neznamená,že jste si cigaretou něco způsobila nebo vyvolala../Pokud byste uvažovala o nekuřáctví jako svobodné,Vaší volbě,prospějete všem tělesným systémům..Krásné jaro

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: