Planny infarkt

Dobrý den, mám bolení levé paže levé strany hrudníku, pichání v hlavě, brnení nohou a jako bych stál v horké vodě. 10X týdně dostanu záchvat doprovázený bolestí na hrudi,nemožnost se nadechnout a zavratí (trvá 2 sekundy). Uplně všechno se nastartovalo stěmyto příznaky co jsem napsal a hodně silným klepaním rukou(už to trvá 5 měsíců). Tlak je v normálu na ultrazvuku nic není na ekg jsem byl snad 10x mám za sebou reh. páteře, zhubnul jsem 8 kilo, přestal jsem koůřit. Timto se ptám existuje ješte jiné vyšetřeni keré by mohlo odhalit něco na srdci?? Nemůžoů to dělat plíce?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, navštivte kardiologa, je to specialista - má k dispozici větší spektrum vyšetření (nejméně sono srdce - echokardiografie,více zde: http://www.ulekare.cz/clanek/echokardiografie-942?search=echokardio&from=0 a 24hodinové monitorování srdeční akce a tlaku, tzv Holter -více zde: http://www.ulekare.cz/clanek/vysetreni-holterovym-monitorem-1402?search=holter&from=0, také zátěžové ekg -mezi lidmi nazývané kolo, lékař se již rozhodne, jaké vyšetření by vám předepsal, aby se dospělo k diagnose). Návštěva u kardiologa by byla určitě přínosná, tento specialista se věnuje i cévám, které můžete mít také nějakým způsobem nemocné. Klepání rukou by patřilo na neurologii - vyšetřit, zda nemáte nějaké potíže ve smyslu začínající Parkinsonovy nemoci nebo jiných problémů, dojděte si tam po návštěvě na kardiologii. Pokud se nikde nic nezjistí, bude problém v psychice, pokud si to budete chtít připustit - objednejte se potom do některé psychosomatické ambulance, v Liberci máte výborné specialisty / MUDr.Chvála a spol - kontakty na ambulance najdete na tomto odkaze: http://www.lirtaps.cz/pracoviste_liberec.htm/. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
stejné | Od: Jan | 26.4.2010 19:40
Škoda,že na diskuzní příspěvky lékař neodpovídá. Mám totiž téměř to stejné dle popisu vyjma klepání rukou a té četnosti. U kardiologa jsem byl, mám ekg, tlak v normě, ergometrie v normě, holter ok...
Takže nyní asi ta neurologie...
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: