Plánované těhotenství a vysoký cholesterol

Hezký den, mám dotaz ohledně plánovaného těhotenství.... před cca měsícem mi byl zjištěn vysoký cholesterol 6,3 nyní po 3 týdnech léčby prášky mám cholesterol 3,9.. zvažujeme s manželem miminko a vím, že léčba cholesterolu je delší záležitost ne-li navždy a prášky se v těhotensvtí užívat nesmějí...... jak bych tedy měla postupovat.... domluvit se s doktorem u končení léčby? a má se nechat tělo nějak " odpočinout" po užívání prášků na snížení cholesterolu? nebo to nemá vliv? Děkuji moc za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, léky na snižování hladiny cholesterolu není vhodné užívat v těhotenství, domluvte se tedy s vaším lékařem, zda je možné léčbu ukončit a regulovat hladinu cholesterolu případně jen dietou. Po vysazení můžete začít plánovat těhotenství.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alergie a roztoči
Články: Alergie a roztoči
V posledních letech poměrně...
Gynekologické vyšetření
Články: Gynekologické vyšetření
Co vás čeká při...
Cílená léčba pomáhá zdolávat nádory plic
Články: Cílená léčba pomáhá zdolávat nádory plic
Rakovina plic stále zůstává...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: