Plánované těhotenství po cs

Dobrý den,před třemi lety jsem prodělala císařsky řez pro nepostupující porod a velikost plodu 4120g. S partnerem plánujeme druhé dítě a bylo mi řečeno, že mám cituji: v isthmu defekt 8x3mm v celém rozsahu myomatria, více vlevo, uzliny nezvětšené. Byly mi navrhnuty dvě varianty 1.buď otěhotním a pan doktor si mě pečlivě pohlídá, ale bude to riziko a za 2. podstoupím operaci, která je velice náročná a s nejistým výsledkem a po operaci navíc 9měsíční pauza.Chci se zeptat jestli je možno donosit dítě i s tímto defektem, na operaci s nejistým výsledkem se mi nechce.

Odpověď odborníka:

Na vašem místě bych raději volil operaci, protože defekt přes celé myometrium skutečně vážně hrozí rupturou dělohy. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: