Plánování miminka a zvýšené jaterní testy

Dobrý den, s přítelem plánujeme miminko. Teď ale zjistili přítelovi zvýšené jaterní testy: S_ALT 3,5 ukat/l, S_AST 1,1 ukat/l, S index aterogenit 3.0. Můžeme se pokoušet o miminko, nebo bychom měli počkat, až se stav upraví? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, důležité je vědět, proč jsou jaterní testy zvýšené. Pokud se nejedná o vážnou příčinu, lze očekávat, že se stav jaterních testů brzy znormalizuje. Index aterogenity není abnormálně zvýšený.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: