Plánování těhotenství

Dobrý den, mám jeden dotaz. S přítelem se snažíme o miminko. Dnes jsem u lékaře dostala lék Metfirex (normaglyc) na zvýšený cukr. Je tento lék rizikový při otěhotnění nebo může mi pokusy o otěhotnění nějak narušit? je mi již 33 let, a zatím se nám to buhužel nedaří. Děkuji moc za odpověď a přeji hezký den Katka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v těhotenství byste tento lék užívat neměla. Domluvte se s Vaším lékařem na léčbě, zmiňte to, že plánujete otěhotnět. Důležité je také naplánovat těhotenství na dobu, až budete mít hladinu cukru stabilizovanou.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: