Plastika acl

Dobrý den pane doktore, obracím se na Vás s následujícím dotazem: Mám před sebou plánovanou operaci - plastika ACL s vlastním štěpem / po 10 letech mi atrofoval vaz od dárce/ - problém je v tom, že od září řeším problém se zubem, kdy po léčení a následném vyplnění kanálků zůstává citlivá dáseň a domnívám se, že je tam nějaký zánět uvnitř, který ale nelze specifikovat. Je v tomto případě riziko v pooperačním stavu? Nehrozí nějaké komplikace? Nebo mám vyčkat nějaký čas nebo radši nechat zub vytrhnout. Děkuji za Váš čas a odpověď. Š

Odpověď odborníka:

Infekční ložisko v jiné části těla vždy nepříznivě ovlivňuje jakýkloliv plánovaný chiriregický výkon. Po domluvě s vaším stomatologem doléčení onemocnění zubu je na místě, operaci kolena by bylo vhodné odložit do té doby s jistým časovým odstupem po vyléčenní zuibu. Operac e kolena při zřetelné nestabilitě kolena.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x