Plastika acl

Dobrý den, jsem zhruba 2 měsíce po plastice ACL BTB štěpem + ošetření menisku. Koleno ohnu tak na 90°, když je rozcvičené, tak s pomocí zhruba 120°, přesně nevím. Když koleno rozcvičím, tak ho plně propnu, jinak ne. Stále přetrvává pooperační stuhlost, zejména ráno, musím s kolenem hodně cvičit, než vstanu z postele. Při ztuhlosti nevíc bolí v oblasti hlavičky fibuly. Rehabiličnímu lékaři se tak ztuhlé koleno prý nezdá, rehabilitace velmi bolestivá a pokračuje velmi pomalu. Stále věřím, že usilovnou rehabilitací se koleno upraví, ale přesto, je možné, že operatér nový vaz příliš napnul, případně co by tomu nasvědčovalo? Kdyby ano, tak následné řešení? děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Po plastice předního zkříženého vazu vždy se rozsah hybnosti upraví cvičením do přijatelného rozsahu. Spíše je pravděpodobné, že při těžší distorsi došlo i poškození kloubní chrupavky, protože trauma, které vedlo k přerušení LCA mělo doipad i na kl. chrupavku Tuto skutečnost máte jistě uvedenou kladně nebo záporně v operačním protokolu. Bude potřeba stav konsultovat i s operujícím artroskopistou Určitě v rehabilitaci pokračovat, může trvat prolongovaně., tedy delší dobu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: