Plastika acl

dobrý den, jsem 2 měsíce po plastice ACL BTB štěpem + parc. resekce lat. menisku...koleno je stále velmi tuhé, zejména po ránu s ním nemohu skoro pohnout. Koleno ohnu asi na 90°, nepropnu do plné extenze. Když jej rozcvičím, tak asi 130° a plná extenze, ale musím tomu hodně pomáhat silou a jít přes bolest. Rehabilitační lékař tvrdí, že se mu to moc nezdá, možná prý nový vaz příliš napnuli. Rehabilitace velmi bolestivá. Stále věřím, že stav se usilovnou rehabilitací upraví. Ale i přesto, je možné, že nový vaz je příliš napnutý a brání tím hybnosti a rehabilitaci kolena? Případně, jak poznám, že tomu tak je, jak se to projevuje a jestli tomu tak je, řeší se to opětovnou operací? děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Správné napětí má vliv především na stabilitu a neposunlivost holenní kosti v ohnutém stavu dopředu, daleko menší vliv má vámi možná uvedená napiatost vazu na ohnutí kloubu. Vliv má většinou dašlí poškození kloubní chrupavky, doprovodné zánětlivé změny kloubní výstelky. Na místě je trpělivá, ale úsilovná a účinná pohybová léčba na rehabilitaci Ortoped by měl průběh rovněž sledovat. Dle stavu může doporučit i užití některých medikamentů v náslešdné léčbě. Dále dle stavu

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: