Plastika acl - odstup bolesti, délká hojení

Dobrý den, jsem 5 a půl mesíce od operace ACL a zajímá mě jak dlouho trvá ůplné vyléčení nohy a ůplný odstup bolesti,vím, že koleno muzu zatizit od 6 mesice na plno(už se postupně od 4 měsíce snažím dělat lehké přemety apod.) ale kdy má odstoupit problémy jako bolest, křupání a podobně ? Ještě bych napsal, že rehabilitace jsem nezanedbal ba naopak, 3 měsíce od operaci jsem dělal dřepy na jedné (operované) noze :) takže si myslím, že proto dělám trochu více než ostatní. Je mi 16 let.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. 6 měsíců je ideální čas, u každého je trochu jiný , bolesti a křupání mohou být způsobeny ještě jinými problémy v koleni například postižením chrupavek je nutno se informovat u operatéra. Sama plastika řeší jen postavení předního zkříženého vazu. Dřepy na jedné noze nedoporučujeme ani po 6 měsících, je to nesmyslný cvik, který Vašemu koleni nijak neprospěje a určitě není v prvních 6 měsících součástí řízené a kvalitní rehabilitace,

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: