Plastika děložního čípku

Dobrý den, při mé poslední gynekologické návštěvě paní doktorka zhodnotila, že by pro mne bylo nejlepším řešením odstaranění dělohy, je mi 45let,1xporod,1xumělé přerušení, dítě již nechci. Má maminka zemřela v 63 letech na rakovinu vaječníku. Mám HR HPV16(paní doktorka mi diagnozu řekla po telefonu a sdělila mi tyto údaje ELSILV včetně HPV pozitivní), spoustu myomů(s tím pravděpodobně související častá bolest podbřišku), silnou menstruaci(pravidelnou), změny na děložním čípku. Paní doktorka mi sdělila, že ještě před odstraněním dělohy uděláme plastiku děložního čípku. Abych pravdu řekla, naprosto nerozumím tomu, proč bych vlastně měla jít na plastiku čípku, když by se mi měla odstarnit celá děloha. Takovýto postup je běžný? Já bych velmi ráda vzhledem k diagnoze a rakovině vaječníku v rodině na kompletní odstranění dělohy šla. Doporučil by jste tento postup také? Mohu se prosím ještě zeptat co vlastně plastika děložního čípku obnáší? Četla jsem spoustu informací, ale většina je velmi zmatečných a v podstatě v závěru nevím nic, paní doktorka je k tématu bohužel velmi skoupá. Zda dobře chápu zákrok je jednodenní, doba rekonvalescence je standartně jaká? Předem velmi děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Plastikou čípku by se pravděpodobně vyřešily problémy s děložním čípkem a nemusela by být nutná další rozsáhlejší operace, záleží na velikosti myomů, pokud by bylo předem jasné že je indikace k odstranění celé dělohy, byl by zákrok na čípku zbytečný. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: