Plastika křízového vazu

Dobrý den pane doktore je mi 49 let a přetrhl jem si křížový vaz . Podstoupil jsem artroskopii 18.3.2015. Chtěl jsem se zeptat jsetli u mě přichází v úvahu plastika křížového vazu po 3 měsících po artroskopii. Pracuji v kamenolomu , kde tahám těžké věci, chodím po kameni a lezu po skále i s vrtačkou která váži 23 kg. Takže musím mí 100% spolehnutí na své nohy. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Plastika předního zkříženého vazu se provádí převážně do 40 let věku. U starších pacientů musí být dobrý stav chrupavek, což by mělo být ověřeno arthrskopií. Pokud jsou chrupavky dobré je možné plastiku provét 3 měsíce po arthroskopii bez problémů.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x