Plastika krizoveho vazu

Dobry den před 18 dny jsem podstopil plastiku predniho krizoveho vazu na levem koleni a koleno ohnu do vic jak 90 stupnu ohnu ho tak do 110 chci se zeptat jestli je to spatne nebo ne na koleno sem nespadl ani ho rychle nepropnul bolesti prestaly po 6 dnech co jsem byl propusten z nemocnicnice a kazdy den cvicim pomalu ohyb tak se chci zeptat jestli mam byt v klidu nebo zajit na ortopedii, dekuji za odpoved.....

Odpověď odborníka:

Cvičit byste měl ve spolupráci s rehabilitační ambulancí pod jejich kontrolou. První 4 týdny se koleno po plastice vazu nesmí ohýbat více než 90 st., cvičení je určeno pro posílení 4 hlavého svalu, dále potom podle pok\ynů ortopeda nebo rehbilitačního lékaře.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: