Plastika křížového vazu

Dobrý den , 15. října jsem byl na plastice křížového vazu a chci se zeptat na pár věcí ... cvičím každý den a koleno dnes 1.12. ohnu do 90 st. přes den když cvičím tak se dá říct že to je vše v pořádku ale přes noc když mi noha stuhne tak ráno mám problém to koleno ohnout do těch 90 st. až po rozvičení to jde ... tak se chci zeptat jestli to je normální protože jsem někde četl že bych koleno mohl ohnout i víc ... a mám ještě jednu otázku v oblasti holeni mě příjde že mám od operace špatný cit ... předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Onen špatný cit jak píšete se upraví, patrně souvisí s odběrem materiálu k provedení plastiky vazu. Po 4 týdnech byste měl již ve cvičení plně koleno natáhnout a v rehabilitaci se dostat před 90 st. do ohnutí, do flexe kolena. V tomto směru je důležitý náhled operatéra, ten předpokládám tento rozsah hybností bude doporučovat. Stran cvičení se poradit s rehabilitačním lékařem a konkretně provádět cvičení s fyzioterapeutem na rehabilitaci. Podle jeho instrukcí cvičit pravidelně i doma do plného rozsahu hybnosti kolena a posílení svalového aparátu dolní končetiny. Plná zátěž kolena by měla být již v tuto dobu tedy 6 týdnů po plastice vazu na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: