Plastika krizoveho vazu

Zdravim,v breznu v roce 2013 jsem mel operaci praveho kolene:plastika předního krizoveho vazu..dnes je uz leden 2014 a ja občas kulham,nohu nemohu propnout a doktor mi řekl at to rozbeham ze to bude dobry,tak sem zacal opet hrat fotbal a při behani to ani neboli,ale druhy den to boli a zase kulham a to pak trva 2,3 dny nez se to srovna,ale stejne to není idealni..kamaradi po plastice po pul roce zase hrali fotbal a vůbec nekulhali...pomuze me něco?DEkuji

Odpověď odborníka:

Fotbal je beze sporu pro operované koleno to nejnáročnější zatížení, v tomto směru další aktivitu budete muset zvážit. Jinou věcí může být případná změna v oblasti kolena, stav štěpu po zatížení a to bude třeba vyšetřit nejen chirurgicko ortopedicky, ale i provedením kontrolní magnetické rezonance s následnou léčbou i rehabilitací dle stavu. V několik procentech přece jen pacienti potíže mají a někdy je třeba i provést kontrolní opakovanou úpravovou artroskopii. Nepochybně ale dle stavu a vyšetření a zjištěných nálezů. Obraťte se na svého ortopeda.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: