Plastika křížového vazu

Dobrý den, v září 2013 jsem byl na plastice předního křížového vazu kolena a doktor mi vaz nahradil umělým štěpem. Všude se ale dočítám, že umělý štěp je horší než štěp z nohy. Rád bych dál hrál závodně fotbal, proto se chci zeptat, jak moc je umělý štěp dobrý/ špatný v porovnání s ostatními variantami a zda mám počítat s tím, že se časem opotřebuje a budu muset znovu na operaci. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nevylučuji, že výraz umělý štěp byl pouřit pro autologní štěpo, kterí je z vazu nebo šlchy svalu. kolem kolenního kloubu. Skutečně se nejčastěji používá takovýto štěp. Ale doba jde dopředu a stále se objevují nové materiály, které jsou pevnější než vlastní štěp a jsou k tělu zcela inertní, takže nakonec na tom můžete ještě lépe než pacienti s běžným výkonem. Ostatně zcela přesně může vás informovat váš operatér.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: